Woontrends voor 2018

Dit jaar mag het wat woontrends betreft over de top. Volle, warme kleuren mogen maximaal worden ingezet. Door colorblocking (contrasterende kleuren met elkaar combineren) zorg je voor een speelser totaalplaatje.

Kleuren

Naturel is ook in 2018 populair. Materialen zoals hout, rotan of warme terra steen doen het goed. Porselein roze huidskleuren, beige, heartwood en goud combineren hier goed mee. De kleur van het jaar is Heartwood. Een warme, zachte, uitnodigende, volwassen, roze tint.

Het is ook geen probleem om verschillende tinten van één kleur met elkaar te combineren. Maak het niet té druk. Combineer deze trend daarom met natuurlijke kleuren zoals hout en rotan.

Blauw

Denim Drift, de kleur van 2017, is zeker nog niet verdwenen. Dit jaar wordt ‘tie aangevuld met blauwtinten, zoals indigo. Ook grijzige of verbleekte lichtblauwe spijkerstof kan hiermee gecombineerd worden. 

Nacht- of koningsblauw is in 2018 een echte trend. Complete ruimtes worden blauw geschilderd. Dus naast de muren alle kozijnen, deuren en zelfs het plafond!

Groen

Smaragd is een edelsteen. Deze kleur zien we in het interieur in zijn volle tint terugkomen. Vaak wordt deze gecombineerd met oker of goud. Hierdoor creëer je een luxe en chique sfeer.

Grote, exotische planten worden met elkaar gecombineerd in zogenaamde plantencomposities. Nieuwkomer in het interieur en de tuin is mos. Het wordt bijvoorbeeld toegepast in een wandpaneel.

Colorblocking

Alles kan en mag in colorblocking. Limegeel combineren met koel blauw is dus helemaal geen probleem. Vrolijke bloemen, planten, kunststof, franjes en feestelijke materialen gecombineerd met grafische prints op de muur of vloerkleden maken het feest compleet.