7 tips voor een gesmeerde verhuizing

De gemiddelde Nederlanders verhuist 3 keer in zijn/haar leven. De meeste mensen zijn dus geen expert in verhuizen. Bij deze 7 tips waar u op moet letten.

Aantal spullen inschatten

Loop bij het inventariseren van de inboedel iedere kamer na. Het is beter om teveel spullen te inventariseren dan te weinig. Als de verhuiswagen twee keer moet rijden zorgt dat voor hogere kosten.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor een verhuizing. Een veel gemaakte fout is het te laat starten met opruimen en inpakken. Het is het handigst om alle spullen per categorie te labelen met een kleursticker. Zo is het makkelijker om uw spullen op het nieuwe adres een plekje te geven.

Elektrische apparaten zijn gevoelig voor schade. Het beste is dan ook om apparaten in hun originele verpakking te verpakken. Gebruik bubbeltjesfolie als u de verpakking weg hebt gegooid.

Werk inschatten

Houd bij het inschatten van het werk ook rekening met (de)montage, in- en uitpakken, traplopen of het gebruik van externe lift. Heeft u een externe lift nodig omdat bepaalde meubelstukken via het raam verhuisd moeten worden? Kan de verhuiswagen voor de voordeur geparkeerd worden? Hoe zit het met de looproutes?  

Parkeerontheffing

In sommige gevallen is een tijdelijke parkeerontheffing nodig. Informeer op tijd bij de gemeente.

Verhuisbedrijf

Er zijn grote verschillen in de verzekeringsvoorwaarden, garanties en service die verhuizers bieden. Leg alle aanbiedingen goed naast elkaar voor u een definitieve keuze maakt.

Administratie 

Vergeet niet om uw adresgegevens op tijd door te geven. Voor zaken als energie, internet en televisie moeten oude contracten worden opgezegd en nieuwe contracten worden afgesloten.