Beschrijving

Op de geliefde locatie aan De Moerkens ligt deze vrijstaande heerlijk ruime eengezinswoning. De tuin aan de voor-, zij- en achterkant bieden zeer veel privacy. Deze traditioneel gebouwde woning is na 2016 op de begane grond en verdieping gerenoveerd. De begane grond van de woning is geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en een nieuwe tegelvloer. Tevens zijn wanden en plafonds opnieuw gestuukt. Daarbij kon de keuken niet achterblijven en ook deze is geheel vernieuwd. Het realiseren van een slaap- en badkamer op de begane grond behoort hier zeker tot de mogelijkheden. De voorbereidingen voor de badkamer zijn al aanwezig.

Op de eerste verdieping zijn vloeren, wanden en plafonds geheel vernieuwd en is er een nieuwe badkamer gerealiseerd. Daarbij is het toilet uit de badkamer gehaald en geplaatst in de voormalige CV-ruimte. Deze renovatie zou niet compleet zijn zonder het vernieuwen van de CV-ketel en de volledige elektrische installatie. Voor extra comfort zijn ook alle plafonds van de woning geïsoleerd.

De tuin is sfeervol met een prieel om een schaduwrijke plaats te bieden op warme dagen. Daarnaast bevindt zich in de tuin een houten tuinberging, terrassen, gazon en borders. Aan de voorzijde zijn er 2 parkeerplaatsen op eigen terrein en een afgeschermde 3e parkeermogelijkheid.

Indeling

De entree van deze woning is centraal in de voorgevel te vinden. Via de voordeur komt men in een ruime hal die met een vide in verbinding staat met de verdieping. Aan de linkerzijde van de hal bevindt zich een nis met de garderobe waar tevens de toegang tot het toilet en bijkeuken zijn. Via de bijkeuken is de aangebouwde garage bereikbaar. Het toilet is gedateerd qua tegelwerk. Het is echter ruim van opzet en voorzien van een duobloc toilet en fontein. De bijkeuken ligt aan de voorzijde van de woning en heeft een oppervlakte van ruim 8 m2. Hier is ruimte voor de witgoedapparatuur, een extra vriezer en eventuele extra kasten.

Een deur voorzien van glas geeft toegang tot de woonkamer. Deze is tuingericht en ligt over de volle breedte van de woning aan de achterzijde. Grote raampartijen en dubbele openslaande tuindeuren zorgen ervoor dat de tuin vanuit de hele woonkamer zichtbaar waardoor er een groen en prettig uitzicht ontstaat. Een open haard zorgt voor extra warmte en sfeer op koude avonden. De kamer is heerlijk licht en voorzien van grote plavuizen in een warme natuurtint waaronder vloerverwarming.
Aan de voorzijde van de woning ligt de woonkeuken. Dit betreft een open keuken die met enkele treden vanuit de kamer te bereiken is. Naast het ruime kookeiland heeft deze keuken een recht opgesteld keukenblok en hoge kasten tegen de wand van de kamer. De keuken is luxe uitgevoerd en voorzien van een composieten aanrechtblad met geïntegreerde spoelbak voorzien van een heet water kraan.. In het eiland is een inductie kookplaat aangebracht die in zijn geheel kan worden gebruikt door het combineren van de diverse warmtebronnen. Daardoor zijn ook grote en langwerpige pannen goed bruikbaar. Boven de kookplaat is op hoogte een rvs afzuigkap aangebracht. In de hoge kastenwand bevindt zich een koelkast, een vaatwasser die op hoogte is geplaatst voor extra comfort, een oven, een combimagnetron en warmhoud lade. Alle apparatuur is van hoogwaardige Neff kwaliteit. De keuken is grotendeels uitgevoerd met lades zodat ook de spullen achterin goed bereikbaar zijn. Naast de keukenopstelling is voldoende ruimte om een gezellige familietafel te plaatsen. Ook de keuken is afgewerkt met de fraaie grote tegels zoals in de woonkamer voorzien van vloerverwarming.
Vanuit de woonkamer is er een toegangsdeur naar de garage. Deze is bijzonder ruim van opzet met een oppervlakte van ruim 45 m2. Twee grote lichtkoepels in het plafond zorgen voor voldoende daglicht. Aan de achterzijde van de garage is een extra berging gerealiseerd. Deze is ook vanuit de tuin bereikbaar.
Via de garage is een extra ruimte bereikbaar. Dit is de badkamer die nog gerealiseerd kan worden. Alle voorbereidingen zijn aanwezig. Indien gewenst kan deze op een andere manier worden ingedeeld, waardoor een toegang vanuit de hal ook mogelijk is.
Vanuit de garage kan men via de bijkeuken weer in de hal komen.

Eerste verdieping

Een rechte trap in de hal komt uit op de vide van de eerste verdieping. Aan deze vide grenzen 4 slaapkamers een badkamer en een toilet. Deze gehele verdieping is afgewerkt met laminaat vloeren met uitzondering van het toilet en de badkamer. Alle wanden en plafonds zijn strak gestuukt. 
Direct naast de trap aan de linkerzijde is het toilet gerealiseerd in de voormalige CV-ruimte. Het is afgewerkt met een tegelvloer en deels betegelde wanden waartegen een wandcloset is geplaatst. Naast het toilet ligt de badkamer. Er is gekozen voor een ruime inloopdouche met regen douchekop, en een ruime wastafel in een meubel waarboven spiegelkasten zijn geplaatst. Ook deze badkamer is voorzien van een tegelvloer en tegelwanden in dezelfde tint als het toilet. Aan de achterzijde van de woning liggen de 4 slaapkamers. 3 daarvan zijn voorzien van een dakkapel waardoor de schuine kap aan de achterzijde van de woning hier geen enkel nadeel is. Deze kamers hebben oppervlaktes van ruim 16 en ruim 11 m2. In een van de kamers is een vaste trap naar de tweede geheel beloopbare 2e verdieping gerealiseerd. Aan de rechterzijde van de woning ligt de ouderslaapkamer. Deze heeft een raamkozijn in de zijgevel. De oppervlakte van deze slaapkamer bedraagt ca. 15 m2 en staat in open verbinding met een inloopkast van ruim 5 m2.
Ook op deze verdieping is aan bergruimte gedacht. Hiervoor is een aparte ruimte aan de voorzijde van de woning aanwezig. Deze kamer heeft een oppervlakte van ca. 12 m2. Doordat deze ruimte niet is voorzien van een dakkapel of dakraam is het nu een zeer geschikte bergruimte. Natuurlijk kan ook deze ruimte met enkele aanpassingen uitstekend dienen als slaapkamer of wellicht 2e badkamer.

Tweede verdieping

Een rechte trap in één van de slaapkamers geeft toegang tot de 2e verdieping. Dit betreft een bergzolder die is opgedeeld in 4 compartimenten die in open verbinding met elkaar staan. De interne nokhoogte bedraagt hier 2,75 m. Op de vloer van deze verdieping liggen plywood vloerplaten waaronder isolatie is aangebracht. Op het dakbeschot ligt isolatie met een bitumen afwerking. Daaroverheen is een pannen dak aangebracht. Er bevinden zich in het dak nog 2 doorvoeren van de oude hete luchtverwarming die nu voor ventilatie zorgen.

Tuin

Buiten
De voortuin van de woning is deels voorzien van bestrating voor de garage wat tevens de eigen parkeergelegenheid voor 2 auto’s is. Voor het raam van de keuken zijn borders met beplanting te vinden waar tussendoor een pad naar de zijkant van de woning loopt. Geheel aan de rechterzijde van de voortuin is een extra parkeergelegenheid aangebracht.
Aansluitend aan de achtergevel van de woning bevindt zich een ruim terras van grindtegels. Dit terras is voorzien van een elektrisch bediend zonnescherm. Het terras gaat over in een licht glooiend gazon waarin enkele bomen voor een verkoelende schaduwplek zorgen. Speels verdeeld over de achtertuin liggen enkele plantenborders voorzien van beplanting in diverse hoogtes. In de achtertuin aan de rechterzijde is een houten tuinberging geplaatst zodat men met de fiets zo vanuit de zij-tuin door kan naar de berging.
Links achter in de tuin is een houten prieel aanwezig om de warmte vast te houden op koele avonden of juist verkoelend te werken op zonnige dagen.

Bijzonderheden

Kortom
Wonen in een schitterende groene omgeving, en tevens één van de mooiste locaties van Bergen op Zoom!
Alle voordelen op een rijtje:
•	Grotendeels gerenoveerd
•	Mogelijkheden voor levensloop bestendig wonen
•	Rustig en toch nabij uitvalswegen
•	Winkels en park op loop en fietsafstand
•	Zeer veel privacy door gunstige ligging van de achtertuin
•	4 slaapkamers op eerste verdieping
•	Veel bergruimte op iedere woonlaag

Kenmerken