Beschrijving

Aan de nieuw aangelegde fietsstraat direct tegen het historische stadscentrum van Bergen op zoom ligt achter deze voorgevel een heerlijk ruime in jaren ’30 sfeer afgewerkte woning met een tuin van 18 meter diep. Deze woning heeft hoge plafonds van ruim 3 meter op de begane grond afgewerkt met strak stucwerk en sierlijsten met ornamenten. 3 ruime slaapkamers en een moderne gerenoveerde badkamer die van alle gemakken is voorzien grenzen aan de overloop op de eerste verdieping. 
De vaste afgesloten trap, via de voormalige douche, geeft toegang tot de grote tweede verdieping met 3 dakramen. Hier zijn slaapkamer 4 en 5 gerealiseerd en zijn voorbereidingen getroffen voor het realiseren van een tweede badkamer. 
De achtertuin op het noord-oosten is ruim en door de diepte van 18 meter geschikt voor zonliefhebbers maar ook voorzien van schaduwplaatsen.

De woning is ruim, verrassend en grotendeels instapklaar met een nieuw geïsoleerd dak, maar op enkele punten zoals de overloop, ouderslaapkamer en voorzolder kan de woning ook naar eigen wens verder worden afgewerkt. 

Een ruime gezinswoning gelegen in de directe nabijheid van middelbare scholen en op loopafstand van het stadscentrum.

Indeling

Achter de voordeur met glas in lood ramen ligt een heerlijk brede hal met toegang tot de woonkamer en dichte keuken.
Een brede trap geeft toegang tot de verdiepingen en ook het toilet en de meterkast zijn hier aanwezig. De gehele begane grond is voorzien van een betonnen vloer.
In de hal en keuken is deze afgewerkt met travertin en in de woonkamer met een klassieke parketvloer passend bij de sfeer van de woning.
De wanden van de hal zijn voorzien van een panelen lambrisering met daarboven granol. Het plafond van de hal is glad gestukt afgewerkt met sierlijsten en ornamenten. Onder de trap met kwart is bergruimte die momenteel in gebruik is als ruimte voor de wasmachine. De meterkast ligt uitpandig aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een automaat met 6 groepen en 2 aardlekschakelaars.
Het toilet is voorzien van vloer- en wandtegels, een hang closet, fontein en gestukt plafond.
Aan het einde van de hal ligt de dichte keuken. De travertin vloer van de hal is hier doorgetrokken. In de keuken bevindt zich een hoek opgestelde inrichting met granieten aanrechtblad en recht opgesteld keukenblok ook voorzien van een granieten aanrechtblad. In het hoek opgestelde keukenblok bevindt zich een 5-pits gasfornuis met afzuigkap, een vaatwasser, koelkast, oven en 1 ½ rvs spoelbak. Het recht opgestelde keukenblok bestaat uit boven- en onderkasten. Achter het aanrecht zijn tegels geplaatst en het plafond is strak gestuukt afgewerkt met sierlijsten. Onder de hal ligt een kelder van ruim 9 m2. Deze is afgewerkt met een lichte tegelvloer, gestuukte wanden en een plafond van gipsplaat. De kelder is bereikbaar vanuit de keuken. 

De woonkamer ligt over de volle diepte (8,5 m) van de woning en heeft een breedte van bijna 4 meter. Het plafond met een hoogte van 3,3 m is strak gestuukt en voorzien van sierlijsten en ornamenten. Passend bij de sfeer van de woning is de vloer van de kamer afgewerkt met een in visgraat motief gelegde parketvloer en strak gestuukte wanden. In de voorkamer is een schouw aanwezig van natuursteen waarin een gashaard is verwerkt. De deuren van de woonkamer naar de keuken en van de keuken naar de hal zijn voorzien van glas in lood ramen.

Eerste verdieping

Een ruime brede trap bekleed met vloerbedekking geeft toegang tot de overloop van de eerste verdieping. Aan deze overloop grenzen 3 ruime slaapkamers, een badkamer en afgesloten trap naar de 2e verdieping. Op de vloer van de overloop ligt een laminaat afwerking, met een plafondhoogte van ruim 2,3 m wat verhoogd kan worden tot 2,8 meter. De wanden zijn voorzien van granol en het plafond is afgewerkt met gipsplaat. De originele paneeldeuren geven toegang tot de slaapkamers en badkamer. 
Twee slaapkamers liggen aan de voorzijde van de woning. De grootste van deze twee slaapkamers is voorzien van zeer speelse nissen met lage kasten. Deze slaapkamer heeft een oppervlakte van ruim 18 m2 en is afgewerkt met een laminaat vloer, behang wanden en een in structuur verf geschilderd plafond. Bij deze kamer kan het plafond nog worden verhoogd tot 2,8 zoals ook bij de andere slaapkamers is gedaan. Bij deze kamer is in het houten kozijn nog enkel glas aanwezig.
De tweede slaapkamer aan de voorzijde van de woning is ruim met een oppervlakte van ca. 12 m2. Bij deze kamer is het plafond al verhoogd naar 2.8 m en is de grote ruit in het houten kozijn voorzien HR++ glas. De kleine ruit in het openslaande deel  is nog van enkel glas. Verder is deze kamer voorzien van een laminaat vloerafwerking, strak gestuukte wanden en een gestuukt plafond met sierlijsten.
Aan de achterzijde van de woning ligt de derde slaapkamer en de ruime badkamer.
Bij de derde slaapkamer, met een oppervlakte van ca. 14 m2, is het plafond verhoogd naar 2,8 meter. De afwerking van deze kamer bestaat uit een laminaat vloer, strak gestuukte wanden en een gestuukt plafond met sierlijsten. In het houten kozijn is volledig isolatieglas aanwezig.
Naast deze derde slaapkamer ligt de moderne gerenoveerde badkamer. Deze heeft een oppervlakte van ruim 8m2 en is geheel voorzien van een tegelvloer en tegelwanden. In het strak gestuukte plafond zijn inbouwspots aanwezig. De badkamer is voorzien van een ligbad onder het raam een ruime inloopdouche met hand- en regendouchekop, een dubbele wastafel in een meubel met spiegelkasten erboven en een hangcloset. In de houten kozijnen is volledige isolerende beglazing toegepast. Bij de keuze van het bad is rekening gehouden met een groter bad en een centraal geplaatste kraan en afvoer, zodat kinderen eenvoudig samen kunnen spelen in het bad.

Tweede verdieping

Een vaste trap verborgen achter de deur van de voormalige douche geeft toegang tot de tweede verdieping met 3 grote dakramen. Deze heeft een totale oppervlakte van ca. 62 m2 waarbij ca. 30 m2 als woonoppervlakte kan worden aangemerkt.
Ongeveer de helft van deze ruimte bestaat uit een open voorzolder. Hier bevindt zich het trapgat, de CV-ketel, aansluitpunten voor witgoedapparatuur en de mogelijkheid voor realisatie van een 2e badkamer (voorbereiding qua leidingwerk is aanwezig). 
Op deze tweede verdieping, met volledig nieuwe tussenvloer zijn 2 extra slaapkamers gerealiseerd van ca. 6 en ca. 9 m2. Beide slaapkamers zijn afgewerkt met gestuukte wanden en dakvlakken, waarbij de houten balken in het zicht zijn gebleven en een mooi contrast vormen.
Zowel beide slaapkamers als de voorzolder, waar een badkamer gerealiseerd kan worden, zijn voorzien van dakramen.

Tuin

De achtertuin, bereikbaar via de keuken, wordt deels omsloten door een authentieke muur met pannen afgewerkt aan de bovenzijde en deels door houten schuttingen. De ligging van de achtertuin is op het noord-oosten waardoor de ochtendzon al vroeg de tuin verwarmd. Doordat de zon om de woning heen draait en in de avond de voorgevel bereikt is de tuin niet alleen prettig voor zonliefhebbers maar kan er ook van schaduwplekken worden genoten zonder dat het noodzakelijk is om zonneluifels of parasols te plaatsen. Hierdoor is deze tuin ook op zeer warme zomerdagen een prettige buitenomgeving.
Aan de achtergevel ligt een terras van klinkers wat overgaat in een gazon. Achter in de tuin staat de houten tuinberging, waarnaast een tweede terras in aangelegd om aan het einde van de dag nog van de zon te genieten.
De voorgevel van de woning is opgetrokken uit baksteen die deels bekleed is met natuursteen en deels met trespa beplating. In de houten kozijnen is grotendeels isolerende beglazing aangebracht.
Ook in de achtergevel die is opgetrokken uit baksteen, deels bekleed met trespa beplating, zijn houten kozijnen aanwezig maar deze zijn volledig voorzien van isolerende beglazing. 

Een veilige ruime achtertuin om kinderen speelruimte te geven waarbij ze niet de hele dag vol aan de zon worden bloot gesteld.

Bijzonderheden

Kortom
Wonen in een ruime in jaren ’30 stijl afgewerkte woning op loopafstand van het centrum en middelbare scholen.
Alle voordelen op een rijtje:
•	Dichtbij de stad en snelweg
•	Gratis parkeren voor de deur
•	Gelegen aan vernieuwde fietsstraat
•	Geïsoleerd dak voorzien van nieuwe pannen en goten in 2014
•	Vernieuwde 2e verdiepingsvloer (balken en vloerplaten)
•	Grotendeels isolerende beglazing
•	Diepe achtertuin van 18 meter
•	Moderne gerenoveerde badkamer (2019)
•	5 slaapkamers
•	Mogelijkheid tot 2e badkamer

Kenmerken